• 12 maart 2021

Speurtocht ‘Ontdek het Bos Birkhoven’

Speurtocht ‘Ontdek het Bos Birkhoven’

Speurtocht ‘Ontdek het Bos Birkhoven’ 150 150 Rene Dubbeldam

Onlangs heeft een groep enthousiaste VBBBB leden gewerkt aan het ontwerpen van een echte ‘speurtocht’. Enkele weken geleden werd een prototype van het design – opgesteld door VBBBB lid Jon Ruijmschoot – getest tijdens een uitgebreide boswandeling. Dick Haver Droeze heeft de tekst verder ontwikkeld. De laatste versie is te zien op de website van de VBBBB. De VBBBB zal binnenkort contact opnemen met Utrechts Landschap, om te zien hoe er op het gebied van evenementen in het bos goed kan worden samengewerkt en afgestemd. Daar hoort dit fraaie VBBBB product uiteraard bij. Ook zullen we onderwijsinstellingen benaderen (basisonderwijs, VO) om te bezien hoe zo’n leerzame speur/puzzeltocht ingepast kan worden bijvoorbeeld in biologielessen of anderszins.

Er staan nu 4 versies op de website:

  1. Word bestand MET antwoorden (voor instructeurs)

Speurtocht 1c Birkhoven MET antwoorden

  1. PDF bestand MET antwoorden (voor instructeurs)

Speurtocht 1c Birkhoven MET antwoorden

  1. Word bestand ZONDER antwoorden (voor deelnemers)

Speurtocht 1c Birkhoven ZONDER antwoorden

  1. PDF bestand ZONDER antwoorden (voo deelnemers).

Speurtocht 1c Birkhoven ZONDER antwoorden

We houden geïnteresseerden op de hoogte van ontwikkelingen. Mocht u aan de slag willen gaan met dit ‘model speurtocht’,  dan zijn wij zeer geïnteresseerd in uw suggesties. Daarmee wordt dit VBBBB product beter.

Mochten leden of andere geïnteresseerden een speurtocht willen organiseren, neem dan contact op met René Dubbeldam, Vz. VBBBB (renedubbeldam@gmail.com)  – we kunnen dan bezien hoe we e.e.a. verder organiseren.

Wordt vervolgd.

 

 

mvg, René Dubbeldam, Vz.VBBBB