Bestuur van de VBBBB

Voorzitter: René Dubbeldam


Sinds April 2019 ben ik Voorzitter van de VBBBB, en heb fantastische collega-bestuurders met mij; zie hun presentaties op de website – om de Vereniging springlevend te houden.

Ik ben momenteel (november 2019) 64 jaar, getrouwd, en ben trots op mijn twee geweldige zonen (van 32 en 29 jaar) en hun lieve partners.

Na mijn opleiding als arts ben ik mijn hele leven bezig geweest met ontwikkelingssamenwerking in armere landen. Ik en mijn vrouw Anneke hebben destijds jarenlang gewoond in Mozambique en Mali, en we zijn nog steeds werkzaam in de ontwikkelingssector, nu al geruime tijd vanuit Amersfoort. Ook ken ik de gezondheidszorg in Nederland vrij goed: ik was 4 jaren directeur van GGD-Flevoland, en ik werkte in als jongere arts in Nederlandse ziekenhuizen (chirurgie, verloskunde, gynaecologie) gedurende 3 jaren na mijn afstuderen.

Sinds 1992 wonen Anneke en ik al op de Barchman Wuytierslaan 186, Amersfoort, vlak naast het bos. Ook was ik al jaren (slapend! foei!) lid van de VBBBB. Toen ik een oproep zag van de Vereniging om belangstelling te tonen voor bestuurlijke activiteiten ging bij mij een alarmbel af: ook voor het in stand houden van ons mooie bos moet veel (ontwikkelings)werk gedaan worden. Vandaar mijn motivatie om nu actief de handen uit de mouwen te steken, samen met de leden van de VBBBB en met mijn enthousiaste teamleden van het VBBBB bestuur.

Ik denk dat het VBBBB werk veel terreinen omvat. Enerzijds moeten we ons als luis in de pels goed laten horen als we het gevoel hebben dat ons bos wordt bedreigd. Daar heeft de VBBBB de nodige ervaring mee, en die ervaring moeten we vooral blijven gebruiken, ook in nauwe samenwerking met andere organisaties in Amersfoort die zich met dit terrein bezighouden. Daarnaast moeten we ook gaan bekijken hoe we de leden en andere geïnteresseerden nog veel beter van het bos kunnen laten genieten, bijvoorbeeld door het organiseren van leuke en leerzame evenementen, voor jong en oud.

Ik zal me, samen met mijn collega-bestuurders, inzetten om de VBBBB te blijven ondersteunen. Daarbij hoop ik dat wij de activiteiten kunnen organiseren samen met alle VBBBB leden. Ongetwijfeld wordt ook de website in toenemende mate een actief, samenbindend medium.

Uiteraard kunt u ons als VBBBB benaderen voor vragen of suggesties. Gebruik graag het info emailadres van de Vereniging.

Secretaris: Riek Brons

Ik ben geboren in het Soesterkwartier. Ik ben daar niet opgegroeid. Na 17 jaar ben ik teruggekeerd in mijn geboortehuis. Ik heb gewerkt bij de Raad van Arbeid, en later bij de Sociale verzekeringsbank. Na deze periode ben ik drukker dan ooit.  Ik hou me nu veel bezig met:

  • Mantelzorg voor mijn moeder die op leeftijd is;
  • Huisdieren;
  • Groengordel ( in mijn wijk};
  • Actie gevoerd voor een diervriendelijk dierenasiel,; en voor:
  • Mijn VBBBB.

Communicatie en Externe Contacten: Désirée Steenbeek

Mijn naam is Désirée Steenbeek, geboren en getogen in het Soesterkwartier, met als achtertuin bos Birkhoven en Bokkeduinen. In Birkhoven liep ik als klein kind al met mijn vader en 6 dalmatiërs. Ik weet daar dus blindelings de weg en heb altijd volop genoten! Vanzelfsprekend nam ik later onze kinderen ook mee naar Birkhoven.

Mijn opa, en later mijn vader, hadden een kwekerij en bloemisterij aan de Puntenburgerlaan, ook daar heb ik volop kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit. Ik heb van mijn ouders geleerd respect te hebben voor flora en fauna. Het is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Uiteraard heb ik de interesse voor flora en fauna aan mijn kinderen doorgegeven.

Twintig jaar lang heb ik als professional, en later als vrijwilliger, in het Soesterkwartier gewerkt. Ik heb de belangen van de bewoners behartigd. Ook wat betreft het onderhoud van onder andere de Groengordel aan de Dollardstraat, heb ik mijn steentje bijgedragen. De Groengordel, ik zie dat als een verlengstuk van Birkhoven en Bokkeduinen, gaat mij nu nog steeds aan het hart.

Als raadslid, van 2014 tot en met 2018, had ik o.a. de portefeuilles Dierenwelzijn en Stedelijk Beheer.

Vanaf het begin dat er plannen ontwikkeld werden voor een nieuwe ontsluiting ( toen heette dat nog Westtangent), ben ik tegen de kap van de duizenden bomen geweest. Het is een totaal overbodige aanslag op de natuur én op onze gezondheid! Wat laten wij achter als erfenis voor onze kinderen en kleinkinderen?

De Westelijke ontsluiting wordt een enorme ingreep in het landschap. Het is een vernietiging van flora en fauna in Birkhoven, absoluut onnodig, én rampzalig! En dat alles voor een minuut tijdwinst voor de automobilist. Ik kom er dagelijks langs en heb uren bij de Vlasakkers gezeten en vastgesteld dat er van echte files nauwelijks sprake is.

Zonder bomen en planten kunnen wij niet leven. Zij geven ons onder andere zuurstof, vangen fijnstof op en zorgen voor schaduw en afkoeling. Onze omgeving moet juist vergroenen en we moeten kappen met kappen! Wat zou het fijn zijn als er beter naar de BURGERS geluisterd wordt!

Ik hoop dat de politiek gaat beseffen dat wij op deze ingeslagen weg, kappen van bomen, onze wereld er niet gezonder op maken.