Voorzitter: René Dubbeldam


Sinds April 2019 ben ik Voorzitter van de VBBBB, en heb fantastische collega-bestuurders met mij; zie hun presentaties op de website – om de Vereniging springlevend te houden.

Ik ben momenteel (november 2019) 64 jaar, getrouwd, en ben trots op mijn twee geweldige zonen (van 32 en 29 jaar) en hun lieve partners.

Na mijn opleiding als arts ben ik mijn hele leven bezig geweest met ontwikkelingssamenwerking in armere landen. Ik en mijn vrouw Anneke hebben destijds jarenlang gewoond in Mozambique en Mali, en we zijn nog steeds werkzaam in de ontwikkelingssector, nu al geruime tijd vanuit Amersfoort. Ook ken ik de gezondheidszorg in Nederland vrij goed: ik was 4 jaren directeur van GGD-Flevoland, en ik werkte in als jongere arts in Nederlandse ziekenhuizen (chirurgie, verloskunde, gynaecologie) gedurende 3 jaren na mijn afstuderen.

Sinds 1992 wonen Anneke en ik al op de Barchman Wuytierslaan 186, Amersfoort, vlak naast het bos. Ook was ik al jaren (slapend! foei!) lid van de VBBBB. Toen ik een oproep zag van de Vereniging om belangstelling te tonen voor bestuurlijke activiteiten ging bij mij een alarmbel af: ook voor het in stand houden van ons mooie bos moet veel (ontwikkelings)werk gedaan worden. Vandaar mijn motivatie om nu actief de handen uit de mouwen te steken, samen met de leden van de VBBBB en met mijn enthousiaste teamleden van het VBBBB bestuur.

Ik denk dat het VBBBB werk veel terreinen omvat. Enerzijds moeten we ons als luis in de pels goed laten horen als we het gevoel hebben dat ons bos wordt bedreigd. Daar heeft de VBBBB de nodige ervaring mee, en die ervaring moeten we vooral blijven gebruiken, ook in nauwe samenwerking met andere organisaties in Amersfoort die zich met dit terrein bezighouden. Daarnaast moeten we ook gaan bekijken hoe we de leden en andere geïnteresseerden nog veel beter van het bos kunnen laten genieten, bijvoorbeeld door het organiseren van leuke en leerzame evenementen, voor jong en oud.

Ik zal me, samen met mijn collega-bestuurders, inzetten om de VBBBB te blijven ondersteunen. Daarbij hoop ik dat wij de activiteiten kunnen organiseren samen met alle VBBBB leden. Ongetwijfeld wordt ook de website in toenemende mate een actief, samenbindend medium.

Uiteraard kunt u ons als VBBBB benaderen voor vragen of suggesties. Gebruik graag het emailadres van de Vereniging: info@vbbbb.org.

Secretaris: Han van den Broek

Han van den Broek (49) woont sinds 2001 in Amersfoort. Hij heeft 16 jaar in het Bergkwartier nabij Klein Zwitserland gewoond en woont nu alweer bijna 4 jaar in het Soesterkwartier. Samen met zijn vriendin, hun kinderen en de Friese Stabij Sky zijn ze regelmatig te vinden in hun chalet op de camping Monnickenbosch, in het bos Birkhoven. Ze genieten daar met volle teugen van het prachtige natuurschoon en zijn zich ervan bewust dat we heel zuinig mogen zijn op onze bossen.

Han heeft een carrière doorlopen als adviseur en manager op verschillende verantwoordelijke posities in het bedrijfsleven. Hij heeft in 2021 besloten om zijn koers te verleggen en is op dit moment de plannen voor zijn coaching- en interim-management praktijk aan het uitwerken. Hij heeft al tijdens zijn studie bestuurlijke ervaring opgedaan en heeft regelmatig bestuursfuncties ingevuld.

 

Penningmeester: Mike Potter

Mike Potter (72) woont sinds 1980 in en om Amersfoort. Hij heeft 20 jaar aan de Soesterkant van het bos Birkhoven gewoond en nu al weer ruim 3 jaar aan aan de Amersfoortse kant in bos Bokkeduinen. Hij kent het bosgebied daardoor bijzonder goed en de bedreigingen gaan hem aan het hart.

Mike zou al ruim met pensioen moeten zijn maar is nog steeds actief als adviseur fusies en overnames. Voorts is Mike een zeer ervaren bestuurder. Zo was hij jarenlang lid van besturen van diverse sportorganisaties, van verschillende scholen en van beroepsorganisaties.